CITAONLINEpetit

NOVA UNITAT DE PSICOLOGIA

CENTRE MÈDIC PLA D’URGELL amplia el seu quadre mèdic amb una unitat de psicologia, liderada per la Dra. Anna M. Cuscó, especialitzada en fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica. Cal destacar altres tractaments que s’hi faran, com la baixa autoestima, la neurosi fòbica i altres pors, crisis de pànic, personalitat obsessivocompulsiva i/o TOC, trastorns del son, sensibilitat química múltiple (intoleràncies alimentàries i/o ambientals). Es tractaran també símptomes psicosomàtics com cefalees cròniques, còlon irritable, HTA, dermatitis, etc., i repercussió psicològica de les malalties cròniques (de tot tipus). A banda, conflictes personals o de relació laboral, conflictes de parella, suport al dol (pèrdua de la salut, pèrdues diverses), malaltia terminal i mort, separació (tant de la persona afectada com de l’entorn familiar) i suport al tractament d’infertilitat.

VISIÓ ESPORTIVA - MÈTODE SVTA

El Mètode SVTA (Sport Vision Training Academy) va ser creat per Andrea Cagno, optometrista especialitzat en postura i esport.

Quan treballem amb esportistes, partim d’habilitats visuals molt bones. El nostre objectiu és que l’esportista integri la informació visual que arriba al cervell quan realitza qualsevol moviment per aconseguir així una millor coordinació i optimitzar-ne el rendiment.

Gràcies a l’entrenament visual s’afavoreix el rendiment del sistema visual i s’optimitzen habilitats visuals com la dominància ocular, la motilitat ocular, la flexibilitat acomodativa, la percepció visual, l’estereòpsia, l’agudesa visual (estàtica i dinàmica), la visió perifèrica i la sensibilitat al contrast, entre d’altres.

TERÀPIA VISUAL COGNITIVA

La teràpia visual és un conjunt de procediments clínics que s’apliquen quan les ulleres i/o lents de contacte no són suficients per prevenir, resoldre o impedir el desenvolupament de problemes relacionats amb el rendiment i el confort visual.

Entenem l’entrenament visual com un conjunt de tècniques encaminades a desenvolupar o augmentar les habilitats ja existents, però poc desenvolupades, i la rehabilitació visual com un conjunt de tècniques necessàries per a la recuperació d’habilitats perdudes.

La pràctica de l’entrenament visual inclou diversos exercicis concebuts per recuperar i millorar les disfuncions visuals, tant de caràcter neuromuscular com neurofisiològic i neurosensorial, així com per obtenir l’equilibri central perifèric.